zondag 11 november 2018

Skicross ? Nieuw ? Serieus @nossport ?

Hoi Stageloper (m/v),

Tenminste ik neem aan dat dat het geval is. Zo niet dan wordt het verhaal nog belachelijker. Aan de andere kant, mocht het wel zo zijn dan nog is er iets van een controle op het posten van dit soort berichten.

Waar gaat het over zal u zich afvragen.. Nou, zie de post hieronder:
Men heeft een filmpje gezien van een XCE wedstrijd. Dat op zich is al verrassend, dat de NOS een fimpje bekijkt waar in het mountainbiken voorkomt, maar soit, dat zien we deze keer door de vingers. Wat we niet door de vingers zien is het begeleidende commentaar. Weer wat nieuws? Skicross maar dan op twee wielen. 

Onder welke steen heb je dan gelegen de afgelopen, pak hem beet, 6-7 jaar. Het eliminator heeft zelfs al een World Cup circuit gehad, tesamen met de XCO wedstrijden destijds, maar  dit is door de UCI  " afgeknald" omdat het niet de populariteit haalde die men voor ogen had. Dat kan. City Mountainbike sprong daarop in en haalde deze sport, met eigen klassement, naar de binnenstad toe. Sinds dit jaar is er weer een World Cup, ook georganiseerd door City Mountainbike. Niet dat het nu wel echt drukbezet is, maar het leeft weer.

Jaren geleden waren er renners die in deze disciplines voor een NL MTB club de prijzen binnen haalden. Met name het team van Bart Brentjens heeft hierin renners gehad die wedstrijden / World Cups wonnen (Annie Last en Kenta Callagaher) en zelfs het nederlandse (destijds) MPL Specialized team had met Jeroen van Eck (Europees kampioen geworden NOS!) een specialist in deze discipline in huis. Anne Terpstra, toch meervoudig NL kampioen op de MTB deed het ook verdienstelijk in deze tak van sport.

Dan nog even de vergelijking met skieen. Knap gevonden ! De enige parallel die ik zie is...eh.. is eh... nou, niks eigenlijk. Waar jullie dat vandaan halen is me helemaal een raadsel.

Kortom Een post die volledig de plank mis slaat. Maar heel verrassend is dat ook weer niet voor een instituut dat zich alleen focust op ( buitenlands) voetbal en schaatsen. Maar gelukkig is de sportwereld iets uitgebreider dan dat de neus van de NOS lang is......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten