zondag 25 februari 2018

Suprematie Poeleke blijft steken bij onze zuiderburen !

Manmanman. Dat was het eerste wat ik dacht toen ik dit las. Nu denk ik dat wel meer, maar deze keer zeker. Wat een onzin kan men daar uitkramen als het om het veldrijden gaat en er andere, dan Belgen, beter zijn. Dan komen er hersenspinsels tevoorschijn die je zelfs na 3 fusten bier nog niet kan verzinnen.

Poeleke domineert, dus gaat het veldrijden kapot. Zit misschien een kern van waarheid in dat dit niet het spannendste seizoen aller tijden is, maar serieus... kunnen we daar Poeleke de schuld van geven? Moet hij dat echt zelf gaan oplossen ? Wat een zever.

Ja, hij is de beste en ja, hij rijdt elke koers meteen weg bij de rest ( RIBBEDEBIE!) en men ziet hem niet meer terug. Best slim, want zo ondervangt hij dat als hij materiaalpech krijgt hij meteen op achterstand komt en als hij een slippertje maakt hij meteen teruggeslagen wordt qua positie. Hij creeert een vangnet om de wedstrijd toch te kunnen winnen mocht de pechduivel onverhoopt langskomen.

Nee zegt Peeters. Niet doen ! Gewoon alle rondjes lekker bij de rest blijven en dan in de laatste ronde, met alle risico's van dien, die wedstrijd proberen te winnen. Alsof je tegen Barcelona zegt als die tegen Malaga spelen: Doe heel de wedstrijd maar rustig aan, laat Malaga lekker gelijk komen of met een doelpunt voor en probeer dan in de laatste 5 minuten maar te winnen. KOEKOEK!. Hoi Verstappen, laat Hamilton maar lekker achter je rijden, niet doorschakelen naar de 6e versnelling, blijf hoog in de 5e en probeer in de laatste ronde, door dan wel op te schakelen, maar weg te rijden. KOEKOEK.

Natuurlijk moet er wat gebeuren in het veldrijden om het 1) populairder te maken buiten Nederland / Belgie en 2) meer internationale rijders te krijgen en 3) meer crossen buiten NL en Belgie te krijgen. Allemaal waar. Geen speld tussen te krijgen. Maar moet dat dan gebeuren door andere renners een loer te draaien? Moet Poeleke dat echt zo gaan doen ? En nee, Sven Nys deed dat niet, dat is zever. Nys had gewoon niet de klasse die Poeleke heeft en kon niet altijd wegrijden omdat er toen meer kleppers waren die met hem konden wedijveren. Heden ten dage zijn die er, met alle respect, gewoon een stuk minder. Het lijkt me beter dat de andere beter en harder gaan trainen om dat niveau te halen ipv een renner die de kwaliteiten al heeft te gaan vertellen dat hij het rustiger aan moet gaan doen.

Het cross seizoen is na de sluitingsprijs voorbij. Ik stel voor dat alle andere veldrijders in de zomer eens (harder) gaan trainen om die achterstand op Poeleke ongedaan te maken. Waarmee ik niet zeg dat ze niet hard trainen of niks doen, maar het flink trainen van de andere lijkt me relevanter dan het beperken/indammen van de kwaliteiten van die ene.....


P.S.  Als Poeleke straks geen tegenstanders meer heeft gaat hij toch lekker full-time mountainbiken. Daar doen ze niet zo moeilijk over dit soort dingen en is de top ook wat breder. Spektakel gegarandeerd !1 opmerking: