maandag 5 februari 2018

Wuyts is de weg kwijt...Beste meneer Wuyts,

Laat ik meteen heel duidelijk zijn. Mijn opening hierboven zou eigenlijk iets anders moeten zijn, niet zo netjes, niet beste meneer, maar misschien met een krachtterm erbij. Waarom zult u zich afvragen.. Nou, lees maar even verder.

Vanmorgen zag ik uw gezever (want zo mag ik het wel noemen) bij Sporza. Wat kwam er weer een hoop onzin uit uw mond. Veel gedronken om de overwinning te vieren van van Aert, of insinueer ik hier nu iets ?

Ik hoorde Adrie van der Poel namelijk o.a. het volgende zeggen tijdens de cross:
"Hij rijdt rond, hij ademt niet, hij rijdt gewoon rond.....................
Hij is uitzonderlijk goed en we zullen ons daar ook makkelijk bij neerleggen." 

Even later blijkt dat u dat ook gehoord heeft, maar een of andere kronkel heeft er bij u het onderstaande van gemaakt:

Hij ademt niet. Dat zou je kunnen interpreteren als van eh ja.. hij is medisch begeleid en hij heeft cortisonen genomen. Dat zou je kunnen... uit de woorden van Adri van der Poel afleiden.. Hij insinueert.. Dat is een gevaarlijk spel. Bewijs dat maar eens he 
Waar haalt u het lef vandaan om de woorden van van der Poel zo te verdraaien dat het lijkt of hij van Aert ergens van beschuldigd? Waar haalt u het gore lef vandaan? Wie bent u om de woorden van van der Poel te gaan uitleggen? Waar haalt u het lef vandaan om van der Poel zo door het slijk te halen ?
Probeer me dat nu eens uit te leggen? Waar komt dat vandaan? Is de frustratie bij u werkelijk zo groot omdat Poeleke het hele jaar elke Belg het snot voor de ogen rijdt? Is de overwinning in de mooiste wedstrijd van het jaar dan niet genoeg om blij te zijn? Is de smaak van het zoet van de overwinning nog dermate zuur dat u er toch nog even bovenstaande gezeik uit moet gooien ?

U begrijpt aan bovenstaande alinea dat ik boos ben. Ach boos is niet het goede woord. Die tijden heb ik gehad, ik ben wat rustiger geworden, maar dit soort gewauwel hoort toch niet op de tv. Dan klim ik in de pen het toetsenbord. Men zou u tegen u zelf moeten beschermen en per direct van de TV halen.

De laatste zin van van der Poel: "Hij is uitzonderlijk goed, en we zullen ons daar ook makkelijk bij neerleggen" Die vergeet u gemakshalve maar even ? Zou ook te gek zijn om daar iets van te zeggen he. Daar kunt u niks negatiefs van maken, dus is het niet leuk.

Kortom. Ga alstublieft iets anders doen. Citroenen kweken, azijn importeren, zuurkool verbouwen, als het maar zuur is. Dan gedijt u namelijk het beste. Maar alstublieft, verdwijn van de tv...


( het fragment vind u hier terug)

42 opmerkingen:

 1. laat ons duidelijk zijn .
  Vanderpoel is de beste crosser van het seizoen als het op een snel en technisch parcour komt .
  hebben amper 3 modder parcours gehad en drie maal was Vanaert de betere .
  Het gaat hier over de mannen met een groter loopvermogen en de grote motor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan heeft u heel andere crossen gezien dan ik

   Verwijderen
  2. Ik was op de cross Van Der Poel had een Off day, hij draaide gewoon een dag vierkant kan gebeuren met een menselijk lichaam, had niets met het parkoers te maken want Van Der Poel kan elk parkoers aan en heeft minstens zo een grote moter al Van Aert, Als sportman heb je mindere dagen en viel deze net slecht uit, zelfs Van Thourenhout was voor hem dus dan weet je dat ie een slechte dag had, zag het al bij het inrijden zelfs. Het parkoers van Valkenburg was zeker een speeltuin voor hem geweest in normale omstandigheden.

   Verwijderen
  3. Groter loopvermogen, wie sprinte paar weken geleden van van Aert weg in een loopstrook om daarna wederom te zegevieren?

   Verwijderen
 2. Een bevestiging van hoe vele kijkers meer dan genoeg hebben van Wieler-Godfather Wuyts. Waarschijnlijk heeft hij bij de nuchtere familie Van der Poel geen poot tussen de deur gekregen om bv een boek te schrijven over Mathieu (lees:geldgewin op de kap van een ander)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, ik ben geen Wuyts fan, integendeel ! Alleen beetje unilaterale voorstelling. Herr Adri stelde nog veel meer tijdens z'n interview gedurende de cross aan Sporza...eens slechte verliezer, altijd slechte verliezer !

   Verwijderen
 3. hij is zijn vorige sponsor kwijt quick step en zijn tom boonen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die Wuyts kwam daar vaak bedelen voor onderdelen van fietsen bij Andrè Boonen , en dat weet ik uit persoonlijke verhalen van leden van familie Boonen.

   Verwijderen
  2. Oei en dat terwijl André sinds jaren voor Ridley Bikes werkt en Tom daar bij de profs nooit op gereden heeft ! Aub, serieus en bij de les blijven hè....zal ik anders André ff een belletje geven ?

   Verwijderen
 4. Heel goed verwoord , ik heb zelfs op Nederland gekeken , zo een ongelofelijke kwal die Wuyts.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
 5. Hij komt bijna klaar bij elke beweging dat van Aert maakt , het zou hem sieren dat hij als journalist wat meer op de vlakte zou blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoeveel keer hebben we niet gehoord: "er zit verval op Nys" ! Nys zal wel een slechte dag hebben, zo kan je tal van die uitspraken van Wuyts citeren. Te veel om op te sommen. En maar insinueren en eigen conclusies de wereld insturen. Het is duidelijk een Van Aert fan. Op zich niks mis hoor, het is een Belg. Maar waarom dan het ander kamp(die trouwens al seizoenen veel sterker is) eigenlijk woorden in de mond leggen die ze niet uitgesproken hebben !! Het is duidelijk tijd voor verandering (enne laat José José ook maar thuis thuis want het gene die verteld verteld is ook niet veel soep soeps !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lees (of hoor) er Sporza eens op na..;Adri-ken liet niéts aan de insinuatie over (en neen ik ben geen Wuyts fan, integendeel!)

   Verwijderen
 7. ik heb ook weggezapt en op NPO gekeken ! - rustige deskundige commentaar !! ... op geen enkel ogenblik enige afgunst te merken of te horen bij de entourage van Van Der Poel !!...Het rijk is God Wuyts mag eindigen !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. NPO heeft dan ook geen interview met een gefrustrrerde (what's new) Adri afgenomen, Sporza wél.....Wuyts baseere zich op die uitspraken, maar helaas is men hier blind voor op dit forum ! Spijtig !

   Verwijderen
  2. er is er maar 1 gefrustreerd.. of niet Erik VH ?

   Verwijderen
 8. Stefan Van Acker6 februari 2018 om 16:43

  Als Belg geef ik jullie Nederlanders gelijk, Wuyts is a wannabe journalist. Ze proberen Van Aert en Van de Poel tegen elkaar uit te spelen.Gelukkig hebben we te maken met twee verstandige super atleten, die daar niet intrappen. Wout zei onmiddellijk na de aankomst. Dit verandert niets, Mathieu is de man van het seizoen. Of dat Wuyts een Van Aert fan is durf ik te betwijfelen. Soit ik blijf genieten van deze mooie sport en van zijn atleten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. afvoeren die wuyts maar ja dat krijg je he als je mensen tot hun 70 laat werken
  ik ben Van aert fan maar kan goed verdragen dat de beste van de dag wint. das nu eenmaal sport

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Walter Schoonjans6 februari 2018 om 17:46

  Wuyts zit er nu al 25-30 jaar in,in het wielrennen en hij kent zelfs nog de betekenis niet van hetgeen Adrie heeft gezegd;Ik heb er nog eentje: met de vingers in de neusgaten rijden(zou hij dat verstaan) EN DAT bedoeld Adrie met: hij moet niet ademen d.w.z.hij heeft een superdag.VERSTAAT het NU mijnheer Wuyts;Als je zo blijft verder doen(en daar ben je trouwens allang mee bezig) zou je wel eens kunnen meemaken wat Bart Depauw heeft meegemaakt EXIT TVJOB want de mensen hebben er meer dan genoeg van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een onzin wordt hier weer uitgekraamd ! #metoo staat los van de bij wijlen schauwbauwlijke commentaar van de Wuyts, maar Adri stelde vooral ...'hij rijdt twee minuten weg van z'n concurenten op half koers, je kan iets beter zijn, maar dit is toch niet normaal'...Kijk eens op sporza.be om het geheugen op te frissen hè !

   Verwijderen
 11. Als Belg schaam ik me voor de onzin die de heer Wuyts uitkraamt.Respekt voor de familie Van der Poel. Laat ons gewoon genieten van de prestaties van deze topsporters

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's zéker...laat den Adri zijn frustratie maar uitzwammen !

   Verwijderen
  2. er is er hier maar 1 gefrustreerd... of niet Erik VH ?

   Verwijderen
 12. Afvoeren die partijdige kwal!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tommeke tommeke of van Avermaet duuzend keren meer hoort ge niet uit dah mondje van diejen onnozelaer Wuyts bol het af zagevent allezzz en rap se

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Schot in de roos. Heel juiste weergave en proper weergegeven. Maar de man (WUYTS) die de stok in het hoenderhok heeft gegooid hoor je nu niet. Die is zich waarschijnlijk aan het voorbereiden op wat hij bij de volgende wedstrijd gaat lullen. VRT het is tijd om van commentator te wisselen. Jullie hebben keuze en toppers genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wuyts is wie hij is, maar in dit specifieke geval gooide Der Adri (het uithangbord van een slechte verliezer) de knuppel in het hoenderhok door zijn uitlatingen tegenover de Sporza-journalist-andere-dan-de Wuyts !

   Verwijderen
 15. Altyd ale ne pipo gevonde die niets van koers/cross afweet....

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Kale kletskop praatjesmaker jou commentaar kunnen we missen als kiespijn als ze niet in jou adresboek staan zeik je ze af en sleurt ze door de modder het word tijd dat sportief belgie zegt u kunt gaan hr wuyts

  Zvg harold brusselaere

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zou beter naar zijn schermpje kijken in plaats van andere zever te verkopen, dan zou hij zien wat er gebeurd tijdens de wedstrijd en de namen van onze West-Vlamingen krijgt hij moeikijk over zijn tong. Weg met hem

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jammer dat hij een dorpsgenoot is !

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Alles wat ik hier boven lees is pure kolder stelletje onnozelaars

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Met de verlenging van de pensioenleeftijd zitten we nog jaaaaaaaren opgescheept met die onbekwame commentator.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ja ik volg met plezier het wielrennen altijd op de VRT en sporza maakt fantastische documentaires over het wielrennen in het algemeen.
  Maar nu gaat mr Wuyts toch in de fout met zijn reactie op Adrie van de Poel die in een rechtstreekse uitzending ook teleurgesteld is van hetgeen wat hij ziet. Vrij normale reactie als je dit seizoen alle wedstrijden overziet. En Wout van Aert heeft dik verdient gewonnen en zowel Wout als Mathieu hebben na de koers zeer keurig gereageerd op het verloop. Maar waarom begint Mr Wuyts zelf over de cortisonen heeft hij ergens schrik voor of weet hij meer dan wij!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allen krijgt die schoonzoon van Poupou dat niet over zijn lippen hè, dat iemand anders beter is LOL

   Verwijderen
 22. Als hij maar oppast na de cross in Lille, of security moet hem beschermen om heelhuids naar huis te gaan. Ze kunnen hier in de Kempen niet mee lachen

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Geweldig goed gezegd! Toen ik de krantenkoppen zag de laatste dagen, dacht ik ook dat Wuyts iets heel anders had gehoord dan ik... Het lijkt of hij WILT gewoon niet geloven dat het wielrennen er veel gezonder aan toe is dan pakweg 10 jaar geleden. Daarnaast is het gewoon ronduit slecht om de twee beste crossers van het moment tegen elkaar op te zetten door zoiets af te leiden uit de woorden van één van de vaders. Als we dan zoals een kip-zonder-kop Albert daar gewoon ongeïnformeerd in meegaan, dan zegt dat ook wat over de entourage van van Aert... Ik hoop maar dat de renners zich dit niet aan het hart laten komen. Als supporters hopen we enkel duels te zien op de veldritten en niet op internet en in de krant.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik vind Vanderpoel een dikkenek en was blij dat hij zwaar op zijn doos heeft gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan dat begrijpen dat ze Adri daar niet moeten

   Verwijderen
 25. Ik heb zo een vermoeden dat Erik VH een pseudoniem is van Michel Wuyst. Zo een werk dat hij ervan maakt om te reageren op al het negatieve betreffende zijn persoon.

  BeantwoordenVerwijderen