zondag 27 augustus 2017

Startbonus bij Benelux cup ! Schrappen werkt averechts ! #hupMTB

Er was commotie ! Tenminste, bij een wazig medium dat dit de wereld inslingert en daarna niet meer thuis geeft en dus ook geen nadere uitleg geeft behalve dat het opgelost is. Ze hebben het bij de Offroad Commissie neergelegd, dus het is opgelost. Als ik ergens een t*r*ng hekel aan heb is het iets aankaarten en het vervolgens op zijn beloop laten dmv niet meer reageren. Maar goed, dat is de heren niet vreemd, des te meer reden om ze nog minder serieus te nemen.
Dat terzijde... het geven van bonussen is, zoals een gerespecteerd teammanager aangaf, meer iets voor supermarkten e.d. Heeft met MTB niet veel te maken. Neem aan dat die startbonus ooit in het leven is geroepen om deelnemers te trekken en de competitie levend te houden. Verder kan ik er ook geen reden voor bedenken.

Goed, we gaan dus de bonus ook schrappen bij schrapresultaten. Heeft 0,0 effect, maar goed, we hebben weer iets om uit te zoeken. Onder de excel sheet van de elite mannen van 2016, met rechts de herziene telling na het (extra) schrappen van de startbonus.

Wat het dus doet is Pim v/d Marel laten zakken naar plek 24 (raar, die gaat onder renners staan die niet alles gereden hebben (eigen keuze!  en hij wel, maar 1xDNF (niet eigen keuze!) dus zakt hij onder bv Ruben Scheire. Werkt dus averechts. Je start alles, maar wordt "gestraft" omdat je 1x dnf hebt. Dan kan je dus beter 3x niet starten... ( ik chargeer.... ).
Zelfde geldt voor Niels Wubben. Die zou zakken tot onder Hans Becking ( is maar 1 plaats, maar toch) die 3x DNS achter zijn naam heeft staan. Werkt averechts.

Natuurlijk is een en ander afhankelijk van de uitslagen die je rijdt, maar een bonus ( betekenis: een extraatje, meestal als beloning, bron: encyclo.nl) moet je juist iets extra's geven. In dit geval pak je een startbonus (terecht gegeven want gestart) weg bij een resultaat wat men niet wil / buiten je schuld is (DNF).

Bij je 2e DNF blijft de bonus wel staan, omdat je die uitslag natuurlijk niet kan schrappen. Dat heb je namelijk al gedaan met je 1ste DNF....Hele kromme constructie nu, zou bij einduitslag 2016 in het nadeel werken van diegene die alles gestart is maar een ongelukkige DNF heeft. Lijkt me niet de bedoeling, toch ? 
Verder ben ik wel benieuwd waar de vraag vandaan kwam en waar men die stelling op baseerde? 

Ook zou ik de bewuste bikers in het vervolg willen aanraden deze vraag bij de KNWU of organisatie neer te leggen. Neem aan dat je dan duidelijker antwoord krijgt en niet met allerlei vragen blijft zitten na bovenstaande post. Scheelt een hoop ergernis ;) Direct antwoord krijgen is altijd beter dan via via...

P.S. bij deze dus nogmaals, bedankt ^Kevin voor de antwoorden ! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten