woensdag 24 mei 2017

World Cup MTB Alstadt met Poeleke en Becking weer vooraan?

Ja hoor, de kogel is door de kerk. De stoute schoenen zijn aangetrokken. Het besluit staat vast. Poeleke rijdt ook in Albstadt. Nu lijkt me dat een vanzelfsprekendheid na zijn prestatie in Nove Mesto Na Morave, maar er schijnt nogal wat over nagedacht te zijn. En alleen omdat hij de Ronde van Belgie zou rijden. Een koers op de weg. Met welgeteld 37 toeschouwers langs de kant. Ook mooi, als je van zelfkastijding houdt...

Dus eerst 2 dagen daar wat snelheid opdoen, en dan op naar Albstadt voor de 2e ronde van het UCI WorldCup circus. ( wat is er gebeurd met TISSOT timing? Die tussenstanden via de UCI site zijn niet echt een veretering... wat een drama is dat.).
Albstadt, waar je doof wordt als de de Bullentäle inrijdt. Is het niet van het publiek, dan is het wel van de speaker die daar de sfeer erin pompt!Geweldig om van daaruit de race te volgen. Je ziet de renners 3x voorbij komen en het sfeertje is daar prima. En ja, dat is stukken gezelliger dan langs een tochtig polderweggetje te staan aan de vlaamse wegen :).

Poeleke gaat hier vanaf de eerste startrij proberen om het de ( andere) toppers moeilijk te maken. Met een beetje geluk gaat hem dat ook lukken. Rustig meerijden tot halfweg koers, de renners bekijken en dan je plan trekken. Om nu meteen weg te rijden bij Schurter en co vanaf ronde 1 lijkt me wat gewaagd, maar ach, t zou me dan ook weer niet verbazen.
Die andere topper die in Nove Mesto zijn beste World Cup resultaat neerzette is dun Becking. Die staat sowieso redelijk vooraan omdat hij nogal wat puntjes gesprokkeld heeft de laatste tijd. Goed bekeken. En ja, dat brengt minder stress bij het starten, want je hoeft er natuurlijk minder voorbij om naar voren te kunnen rijden. Ook Hanske zal in Albstadt vast weer van voren te zien zijn.

En ja, als Poeleke dan in Albstad een mooi resultaat neerzet, wat let hem dan om in de zomer gewoon full time te gaan mountainbiken? De toppers werken naar deze wedstrijden toe, Poeleke zit in de voorbereiding van zijn cx seizoen. Als je dan dit al kan laten zien... wat moet dat dan worden als hij echt naar deze wedstrijden toewerkt? En laten we eerlijk zijn Mathieu... Wat is mooier, met lekkere temperaturen door de bossen rijden, bergen beklimmen, in Zuid Afrika wat meerdaagsen rijden, mooie parcoursen, heerlijke trails afdalen, of in de winter met bevroren vingers, amper kunnen schakelen rijden over een grasveld met een slootkant als beklimming? Ik zou het wel weten! (maar ja,ik ben 20 jaar te oud en 50 kilo te zwaar.... ).

Zondagmiddag, 14.00 uur, live op RedBull TV. Die weten niet wat ze gaan meemaken met de bezoekersaantallen. Heel CX-minnend belgie zal de site nu weten te vinden en zullen gaan kijken of Poeleke kan aanhaken bij de wereldtop. Hoop dat de servers van RedBull niet gaan roken door de vele bezoekersaantallen. Maar ik neem aan dat Rob Wagner Warner en consorten wel de juiste apparatuur hebben om hoge(re) bezoekersaantallen te kunnen handelen ;).

We praten zondag verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten