zondag 28 mei 2017

World Cup Albstadt - Hans Becking

De tering hee... rijdde nondejuu dun besten world cup uit oew leven doede da op dezelfden dag als da Tom D. de Giro wint en een of ander veldrijdertje de 2e plek behaald tijdens diezelfde World Cup. Wan ellende...

Dus geen headliners, geen interviews, geen foto's met rondemissen en weet ik wa nog meer. Nee, gewoon een bijzinneke in wa berichten:
"Ow ja, en Hans Becking reed naar een 12e plaats"
Zoiets dus.
(Ow, en bij de NOS niks... maar das geen verrassing, die hebben geen idee wat mountainbiken en de WorldCup is... )

Onterecht. Volkomen onterecht. Vandaar da dees blog ekkes weer wakker is. Want ja, we weten da van der Poel een talent is en dat die overal kan winnen. Dat hij dat dan ook op de MTB kan is eigenlijk niet echt een verrassing, toch? Daarmee wil ik niet zeggen dat zijn prestatie niet FORMIDABEL is, maar hee, we wisten vorige week toch al dat dit zou gebeuren..

Wat ik dan eigenlijk knapper vind is dat een mountainbiker die, met alle respect Hans, tot vorig jaar uitslagen had in de World Cups tussen de 25ste en de 70ste plek. Dat je dan aan het eind van vorig seizoen even moet nadenken over de toekomst en de knop weer omzet. Een zomer keihard gaat trainen en dan in de 1ste World Cup een 15e plek scoort. Dan maakte progressie ja! Weekje later joekelt hij dan naar een 12e plek. Ja hoor, wir progressie !Ik bedoel maar te zeggen, Poeleke levert een geweldige prestatie, meer dan dat. Maar als ik zie waar Hans Becking dan mee bezig is dan vind ik dat zeker net zo vermeldenswaardig. Dus ja, jammer dat dat op deze memorabele sportdag gebeurd, maar Hanske zal er niet minder blij om zijn :) .

2 Nederlanders in de top 12 van een Worldcup MTB. Da vink mooi en ik hoop dat we dat dit seizoen nog wa vaker gaan zien. Bietje afhankelijk of Poeleke zijn Worldcup klassement wit gaan verdedigen en of dat dat kan/mag van zijn ploeg. Becking zal er, ijs en weder dienende, zeker zijn. En das mooi, das heel mooi.

Tuurlijk heeft het MTB talenten nodig zoals van der Poel om aandacht te krijgen, maar laten we daarbij niet die renners uit het oog verliezen die al jaren strijden om de sport in een schitterend daglicht te zetten.

Slaap lekker allemaal na deze heerlijke sportdag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten