vrijdag 3 maart 2017

NOU BEGINT UT PAS ECHT! #BALKUM #HUPMTB

Elk jaar t zelfde gezever, elk jaar journalisten die rollend over de grond (ikke nie...)  proberen t urste nieuws te krijgen over de MTB wedstrijden in de Algarve, Keep Epik, Cyprus, en weet ik waar meer nog nie.
Da telt allemoal nog nie mee! Niks seioensopener! Niks begin van t seizoen.

OVER TWEE WEKEN BALKUM DA TELT PAS ECHT! DAN BEGINT T SEIZOEN PAS!

Hoe dik moet ik da jullie nog vertellen? Hoezo snapte gullie, na 6 jaar nog steeds nie da da dun opening is van t seizoen? Wa is daar nou zo moeilijk aan?
Balkum dus. Me t grasveld, waar ge, als t geregent het, meteen vastzuigt me die dikke baaand, snelheid van dik 30km/h terug naar 11.3 km/h. Het bos waar ge geluiden heurt die ge alleen in horrorfilms heurt, de 2 wereldberoemde bergen in t parcours. Diejen ene achterin waar ge omhoog kunt rijden en dan via 43 bochten naar beneden moet ( hoe heet da ding?) en die veuraan, waar ge oprijdt, halfweg af moet draaien en dan via unnen omweg aan dun andere kant omhoog magt ( kan da die mekkelijker? Hoe heet da ding?).
Balkum dus. Daar waar de toppers elkaar van t parcours afdouwen om als urste t bos in te duiken, waar iedereen die hil de winter he liggen maffen op de bank ineens weer teveuschijn komt. Renners maar ook de fans! En de ouders.. en de kinderen... en de hagelbuien.. Want ja, de winters zijn altijd kut hier, maar als t MTB in Balkum is dan flikkert er alted un bui hagel op oew flikker en gaade kapot van de kou.. Denk da dun Paulus da eens beter moet regelen.. Met zonne naam lijkt t er toch op da ge wel wa contact het me "boven" ofnie!  Keer in korte broek zou ook lekker zijn...18-19 maart dus. Ge kunt hier (clicky) inschrijven veur de funklasse! De rest zal wel via de goedwerkende site van de KNWU verlopen, alwaar ook de uitslagen te vinden zullen zijn na afloop   ( zal rond 2e kerstdag zijn, maar dat terzijde...  ;) ) Ondertussen zijn er nog maar 13 elite ingeschreven bij de heren en 9 bij de vrouwen. DOES EKKES INSCHRIJVEN !

Volgende week gaat Rijkswaterstaat alvast borden en omleidingen plaatsen op de A59 richting Oss. Ook op de A2 zal er alvast hinder zen veur t verkeer, om al t aankomend materiaal van ploegen, pers en buitenlui in de week erveur in goede banen te leiden.. Natuurlijk zal da gebeure me zo weinig mogelijk hinder veur de mensen die in de buurt wonen !

Denk dak jullie dan op 19 maart wel ekkes zie verschijnen. Ik ben nie mir in functie, maar gewoon as supporter daar.. das ook mooi. Veur wie ik supporter? Da zeg ik nie.. ik ga geen mensen veurtrekken op dees site..Geen opmerkingen:

Een reactie posten