woensdag 15 maart 2017

Nondeknetter ja! #hupMTB

Twee weken geleden keek ik bij de startlijst Balkum. Toen war t nog nie druk. Vandaag schreef Nederlands beste MTB journalist: En wat een startlijst! Heel ekkes dacht ik, optimist die ik ben, da da cynisch bedoeld war.. Ik was onderweg en kon op munne foon nie zo makkelijk kijken. Dus moest ik wachten tot ik thuis war...
Vol spanning meteen naar de KNWU site, en wa denkte? Hij had gelijk!
Wat een startlijst(en)!

Da vink mooi. Da vink mooi veur de organisatie de Zwaan, maar ook veur t MTB zelf. Da we toch al die mensen van de Cape Epic un oor aan naaien deur zoveul renners in Berlicum te krijgen en nie aan de Kaap. In t begin ha ik wa moeite me de KNWU en de manier waarop ze t MTB op de kaart wilden zetten. Me alleen een naampje als NL Cup en bijbehorend klassement dacht ik da ze er nie zouden komen, maar kijk nou! Honderdduuzendmiljoenmiljard inschrijvingen en da in Balkum!

Enige nadeel is da de weg van Veghel naar Balkum, die langs de kanaal afgelsoten is. Betekent da iedereen over de A2 of de A59 zal komen.. En er wordt regen veurspeld. Nou, dan witte wel hoe de omgeving van Rosmalen/Balkum/Hooghei er uit zal zien zondagmerige.
A59 van Waalwijk naar Den Bosch

A2 van Utrecht tot Den Bosch

Dus ja, bietje op ted komen zondag is wel slim. Dan kunde ook nog ekkes un bakske koffie vatte veurda de kleppers los gaan. Parkeerplekske zulde veur moeten vechten ( spreekwoordelijk he, nie egt gaan matten daar!). Ge kunt ook blijven slapen van zaterdag op zondag. NEE! Nie bij men in huis! Bende gij gek. Ksst, wegwezen. Gewoon hotelleke denk! Of unnen bed en brekfest. Hedde hier ook in Brabant, wij doen ook mee me de mode!.

Verdere info zuukt mar op de site van http://wsvdezwaan.nl/. Op de site van de KNWU staat ook wel wa, maar nie zoveul. Bij de whoopers staat ook wel wa. Hoofdsponsor, al veule jaren lang, is natuurlijk de fietsspecialist van de omgeving en heel weit daarbuiten ( ik weet zelfs da ze vanuit Zoetermeer fietskes e.d. komen halen bij dun Stephan) KIVADA.
(Zow, reclame genoeg gemaakt denk, ik kan wir eten de komende maanden)

Neemt oe paraplu maar mee dun zaterdag/zondag, t is heel de week mooi weer geweest, dus in t weekend is t weer klote weer. Maar da zijn we ondertussen wel gewend.
Tot zondag wor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten