zondag 19 maart 2017

NL Cup - Grote Prijs Kivada Wielersport

Terwijl zijn teammanager bij de Cape Epic in de masters categorie de proloog wist te winnen, was het voor Hans Becking vandaag dubbel feest. Naast het vieren van zijn verjaardag wist hij ook in Berlicum de overwinning naar zich toe te trekken bij de opening van het Nederlandse MTB seizoen.

Het begin was voor talent Nordemann. Na een snelle start reed hij de eerste ronde brutaal op kop van het veld. Daarachter waren het Erik Groen en Frank Beemer die volgden, direct daarna kwam Hans Becking, die, zo leek het, even zijn ritme moest vinden.  De eerste paar ronden bleven deze 4 bij elkaar al was het Nordemann die zijn snelle start ietwat moest bekopen. Hij viel terug tot achter Groen, Beemer en Becking. Jeroen Boelen reed op dat moment ook bij de eerste 5 in het veld.
Halfweg koers vond Becking het welletjes en vertrok. Achter hem onstpon zich een strijd voor de 2e plek tussen Groen en Beemer, meteen gevolgd door Nordemann en Boelen.

Op 2 ronden van het einde was de voorsprong van Becking zo groot dat de overwinning hem niet meer kon ontgaan. Beemer en Groen reden nog voor plek 2, daarachter was het Nordemann die zijn 2e adem gevonden had en Jeroen Boelen achter zich liet. Becking reed onbedreigd naar de overwinning en het was uiteindelijk Erik Groen die de 2e plek voor zich opeiste voor Frank Beemer.

Bij de dames was het Denise Betsema die het "one women team" Bed&Wheels Trek  meteen van een overwinning voorzag. Micki van Empel mocht bij de amateurs de bloemen mee naar huis nemen.

Alle andere uitslagen zijn zeer binnenkort hier te vinden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten