donderdag 26 januari 2017

t blijft behelpen (deel 18 van de 325)

Het NK marathon was dan vergeven aan Montferland. Prima, na gedegen onderzoek zal dit wel zo besloten zijn, draaiboeken rond, personeel geregeld, ieder weet wat te doen, dus gas erop.
Ow nee, tijdje later komt het bericht dat het toch niet doorgaat en of eventuele gegadigden zich willen melden. Terwijl er eind vorig seizoen al een prachtig aanbod om net over de grens in Die Heimat bijvoorbeeld een NK te rijden.. dat werd toen al vakkundig ( zonder er naar te kijken?) aan de kant geschoven. Niet nodig joh, wij regelen dat wel..
Precies.....

Nu zie ik dat we ook een NK Zwift gaan organiseren. Een wat? Ja, een NK Zwift. Een indoor NK op je fietsje in de woonkamer. Lekker je electrisch fietsje erop zetten en gas erop! Maar het is wel een NK! We hebben weer een nutteloos kampioenschap gevonden hoor. En jawel, ER WORDT LIVE VERSLAG VAN GEDAAN IN HET NEDERLANDS EN ENGELS!! Dat dan weer wel.. voor de uistlag van een normale MTB wedstrijd moet je in de krochten van het internet gaan zoeken om wat te vinden, MAAR EEN VIRTUEEL NK SPELLETJE GAAN WE LEKKER LIVE VERSLAAN!
Prioriteiten stellen....

En ja, ik hoor jullie alweer roepen. Dat is een andere afdeling. Dat is toch leuk. Laat ze toch.. etc etc... Maar het gaat me om het geheel. Dat de overkoepelende organisatie KNWU vol NK Zwift gaat maar na gesprekken met de MTB wereld ( weet je nog, tijdje geleden mocht men plannen spuwen..) alleen tot de geweldige conclusie kwam dat er een nationale competitie moest komen, laagdrempelig. Knap gevonden, heel knap..... volgens mij roept de halve MTB wereld dat al jaren... En zijn er alleen maar wedstrijden gecancelled in de loop der jaren. Komen die nu ineens terug? Hebben ze nu wel geld en motivatie om een wedstrijd te organiseren? Alleen omdat er een competitie aanhangt? Die hebben we toch altijd al gehad, een soort van topcompetitie? Waarom is dat destijds allemaal verdwenen?
Maar nee, laat gaan laat gaan, we gaan lekker ZWIFTEN! Dat heeft de toekomst !

#manmanman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten