maandag 5 december 2016

MTB AWARDS

Kleine 2 weken geleden werden de genomineerden bekend gemaakt. Ik heb me bewust afzijdig gehouden, puur om te kijken naar de reacties die zouden volgen op dit nieuws. Tot op heden heb ik, maar misschien kijk ik niet goed, niet al teveel reacties erop gezien. Betekent blijkbaar dat de meerderheid het er of mee eens is, of het worst zal wezen..Voorlopig ga ik even van het eerste uit.

En dat vind ik dan raar. Maar dat zal jullie wel niet verbazen. Nu houd ik me de laatste tijd redelijk afzijdig wat MTB betreft, puur om ook eens te kijken hoe het "wereldje" met deze dingen omgaat zonder dat ik meteen begin te roeptoeteren. En het bleef redelijk rustig.... Wat de sport niet ten goede komt lijkt me. ( Er zullen mensen zijn die roepen dat dat gezever van mij ook niet goed is voor de sport, bla bla bla, maar dan is er tenminste wat ophef, nu is het zo dood als een piertje... ;) )

Maar goed. De genomineerden. Hielke, Anne, Anne en Annemarie bij de vrouwen. Prima, niks meer aan doen. 4 vrouwen die mooie uitslagen gereden hebben. Mark, David en Milan bij de talenten, ook prima, maar al 1 keuze minder dan bij de vrouwen. Talent vrouwen, Sophie, Maaike en Kiki. Persoonlijk had ik ook hier de keuze gegeven uit 4, maar soit...

Elite heren, en daar wringt mijn schoen. Hans, Rudi en Michiel. Buiten het feit dat ik ze alle 3 alles gun wat ze kunnen winnen, ga ik hier toch even wat verder op in. Hans staat buiten kijf, Nederlands Kampioen, Brasil Ride gewoon goed, Cape Epic lekker gereden en dit jaar een van de betere Nederlanders. Rudi zou ik, na zijn afscheid, gewoon een soort van oeuvre award geven en niet mee laten doen in deze verkiezing. Michiel had een minder jaar en weinig goede uitslagen gereden helaas. Toch mogen deze 2 meedingen naar een MTB award. Op basis waarvan?  Ik mis namelijk de winnaar van de Benelux Competitie en de nummer 2 van de Cape Pioneer Trek 2016.

WAAROM IS ERIK GROEN NIET GENOMINEERD ??

Duidelijker hoef ik het niet te vragen toch? Hoe kan het dat je Erik Groen geen nominatie geeft, maar bovengenoemde renners wel ? Wat zijn dan de selectiecriteria? Ik vraag me dat werkelijk af. Maar blijkbaar ben ik de enigste die zich daarom bekommert.. Dus laat maar gaan, Ook vanuit het team heb ik geen opmerking daarover gelezen, in de media niet al teveel van gezien (de ene organiseert mee lijkt mij, en de andere geeft alleen "positief" nieuws) en verder zal het ons allen worst wezen. Waardoor ik toch mijn mening van de 1ste alinea toch moet herzien. Ik moest blijkbaar niet van het eerste uitgaan, maar van het tweede....
Geen opmerkingen:

Een reactie posten