maandag 20 juni 2016

BASTA!

Mooi he, dat nieuws van de WK selectie? Mooie timing ook he? De KNWU is ook net onze regering he, als er wat gebeurt in de wereld dan slingeren ze een bericht de wereld in wat de Nederlanders weer geld gaat kosten. Maar dat valt dan mooi in het niet bij dat wereldnieuws. Vandaag kregen we een bericht dat een veldrijder toetreed tot de MTB selectie van de bondscoach. Paar uurtjes later kwam het bericht van de WK selectie.. Opdat we het bericht daarvoor maar vergeten... Even buiten mij gerekend denk... :)

  Ik ben er eigenlijk ook wel een beetje klaar mee. Al jaren zie ik niks dan gepruts, onvrede, irritatie en wat zo meer m.b.t. de dagelijkse leiding van het MTB in Nederland. Laat ik het heel even algemeen houden voordat ik compleet los ga…

  Vandaag dus het bericht dat de volgende cyclocrosser gaat “aansluiten” in Sittard. Na Jens Dekker mag nu ook Mitch Groot proberen om het bestaan van het K-OTC wat te rekken.
(Hoi Jens en Mitch! Niks tegen jullie persoonlijk he! Dat jullie zo hard fietsen is niet jullie fout ;) . Ik hoop van harte dat jullie de top gaan bereiken!)
Dat het NOC/NSF niet helemaal blij is met de gang van zaken in Sittard lijkt me duidelijk. Er komt namelijk ook niet veel van terecht he, laten we elkaar nu geen mietje noemen. Buiten die ene speciale protege van Tim is er niet veel talent doorgebroken in het OLYMPISCH trainingscentrum. En nee, dat ligt niet aan die talenten.... Tokyo 2020 zou het hoofddoel zijn.  En dat gaan we nu proberen met het aantrekken van veldrijders, een niet olympische sport? We gaan proberen om het K-OTC in stand te houden zodat onze beste Tim kan blijven zitten de komende 4 jaar? Waar zijn onze mountainbikers die wel die olympische discipline beoefenen? Hebben we die al allemaal afgeschreven Tim? Kunnen die je baantje niet in stand houden de komende jaren? Gaan deze veldrijders serieus mountainbiken of is het de bekende noodgreep om de zeepbel niet te laten barsten? Het gaat er steeds meer op lijken in ieder geval.

   Misschien wordt het eens tijd om in te zien dat het gedrocht Sittard niet werkt zoals het in eerste instantie bedoeld was? Trek je conclusie uit de laatste jaren en bekijk eens hoeveel renners en rensters er de spreekwoordelijke brui aan hebben gegeven of zo ten gronde zijn gericht dat ze zelfs gestopt zijn met de sport. ( en nee, ga aub niet zeggen dat ze uit eigen vrije wil vertrokken zijn, dat is een mooi verhaaltje voor de buitenwereld, maar bijna half MTB-end Nederland weet anders...) Soort deja-vu met Papendal destijds...
Nu gaan we tijd en geld steken in een veldrijder (nogmaals, niks ten nadele van die jongens) terwijl we ons misschien moeten richten op bijvoorbeeld de talenten Bouwmeester of Nordemann. Twee kerels die wel een toekomst in de MTB zien zitten. Of rijdt er in de marathon top geen talent rond die steun willen bij het XCO? ( huh marathon, bestaat dat ook? Ja, dat bestaat... ) Of kijk eens bij de dames wat er nu rondrijdt... Worst, Tauber, Betsema, zelfs Elferink (marathon!) gaat dadelijk weer podium rijden bij het NK XCO. (Anne Terpstra red zich wel bij Ghost...:-) )
Die kunnen dus ook wel ondersteuning gebruiken van de KNWU.. En nee, dat hoeft niet daar in het geisoleerde Sittard. Dat kan ook heus wel op een andere manier. Via hun eigen plan om de top te bereiken, maar met de steun en hulp (wedstrijden buitenland, trainingskampjes, World Cups rijden) van de KNWU. Ook b.v. David of Marc zouden best in Cairns willen rijden om wat UCI punten te sprokkelen... De hele NL top laat die World Cup links liggen, want te duur.. Jullie vliegen doodleuk even op en neer... t mag wat kosten he?

  En ja, ik kreeg de mededeling dat het K-OTC in het leven was geroepen voor alle talenten. Zodat die allemaal daar hun weg naar de professionele toekomst kunnen uitstippelen. Blijf me dan toch verbazen dat ik er alleen mountainbikers gezien heb de laatste 4 jaren. Dat er een MTB parcours is aangelegd... dat ze tweeten met @knwuteamMTB, dat de bondscoach MTB daar de scepter zwaait.... wat nu alle talenten?

  Ik zal wel weer geen vrienden maken. Hoeft ook niet. Ik weet namelijk dat er veel onvrede is over de gang van zaken. Ik weet ook dat niet iedereen dat naar buiten durft te brengen. Dan doe ik dat wel. Als er niks gebeurd blijft die onvrede en zal er nooit iets veranderen. Misschien nu ook wel niet, maar het geeft de "hoge heren" misschien wel iets om over na te denken.

Het kan namelijk niet zo zijn dat we geld blijven steken in een project wat niet werkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten