donderdag 1 oktober 2015

Waarom ?

Ik probeer het echt te begrijpen, maar elke keer ben ik toch weer met stomheid geslagen...

Vorige week ineens, out of the blue, de aankondiging dat NL rijders NIET in het buitenland mogen rijden als er een NL wedstrijd is. Een vaag formulier als linkje en voila, daar doe je het maar mee. Ja, de regel bestond al langer, maar was nooit echt toegepast. Nu komt er een mededeling dus zal er wel op gelet gaan worden. Maar onduidelijkheid troef. Vele vragen en discussies later komt er via een renner de mededeling dat hij contact heeft gehad met de KNWU en dat er volgende week een uitleg / extra mededeling komt. Nu, 10 dagen later, nog niks.. Gister navraag gedaan, maar voor antwoord mag je mailen naar mountainbike@knwu.nl. Waar we dus niks mee opschieten, want dan weet de rest het nog niet. Of moet ik het dan verder communiceren ? Nope, niet mijn taak.

Gister het bericht dat er geƫxperimenteerd gaat worden met de startvolgorde bij 2 nader te bepalen veldritten. Waar dat te vinden was ? Nou, het is maar goed dat de site Brabant Cycling van puzzelen houdt, die konden het namelijk vinden in de jaarlijkse besluiten als wijziging in het reglement.
Hier is de link, geen dank. Niet mijn taak, maar ok...

Niet dat het helemaal klopt, want de startvolgorde is als volgt:

Als 1ste starten diegene in het UCI veldrit klassement, als 2e de renners in het nationaal regelmatigheidsklassement en als 3e gaan we loten ?

Maar goed, dat terzijde, het gaat dus om het volgende:


Buiten het feit of het slim is of niet, of je het ermee eens bent of niet, de communicatie hoe dit alles naar buiten komt is mijns inziens, and pardon my french, gewoon ruk. Waarom blijft dit zo'n hekel punt als het gaat om het veldrijden of mountainbiken? Bij het wielrennen wordt je doodgegooid met persberichten als er een renner 4e wordt o.i.d, bij onze  geliefde (bij ons wel ja) sport moet je gediplomeerd Densport medewerker zijn om wat info te vergaren...

Dit roep ik nu al jaren, maar naar mij wordt niet geluisterd. Niet dat ik dat raar vind, maar ben ik echt de enige die dit niet de juiste weg vindt ? Het zal allemaal wel.. Misschien dat een ander het
duidelijk (er) kan maken bij de KNWU, ik ga er mijn vrije tijd niet meer voor opofferen... Wat niet betekent dat ik alles los laat, maar een nationale instantie die op deze manier de renners "informeert".. daar vind ik wat van.

Houdoe wor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten