donderdag 17 september 2015

VERBOTEN ! Gij zult niet vreemd gaan! #tiscross #hupMTB

UPDATE! 

Via de KNWU website deze link gevonden met uitleg over onderstaande. Als deze uitleg nu gewoon het eerste bericht geweest zou zijn was er een hoop onduidelijkheid en frustratie minder geweest. Maar goed, de uitleg is daar, de Elite, belofte, amateurs en masters kunnen gewoon hun rondjes rijden ( in tegenstelling tot eerdere berichten) en de jeugd, nieuwelingen en junioren moeten een briefje halen bij de meester. Want dat waarborgt blijkbaar de nationale wedstrijden....
Toch blijf ik met een kleine vraag zitten. Is bovenstaande uitleg nu een uitleg of een verandering van onderstaande na de ophef? Mocht het een uitleg zijn, wie besluit dan in godsnaam om onderstaande te publiceren? Of was dat een kladblokje wat "per ongeluk" online kwam.... Al met al blijf ik het een raar verhaal vinden :) Maar dat is geen verrassing lijkt me...

Wanneer een wedstrijd in Nederland verder weg is dan de buitenlandse wedstrijd (hier wordt 20 km bij op geteld om de voorkeur aan de Nederlandse wedstrijd te geven) kan er ook dispensatie worden verleend. Deze dient via de vereniging te worden aangevraagd. Deze aanvraag moet eveneens door de vereniging gecontroleerd worden en via de vereniging worden voorgelegd aan het uniebureau.
Bovenstaande is dan weer een uitzondering op die regel. Dit moet dan wel weer via de vereniging, die het voorlegt aan het uniebureau, die koppelen het terug aan de vereniging die op hun beurt weer de renner moeten inschakelen.
Makkelijker kunnen we het niet maken......

********************************************************************************

Tsja, via een kleine mededeling komen we er weer achter dat er wat veranderd bij de KNWU. We gaan dingen verbieden. Want verbieden is de oplossing voor alle problemen.... Manmanman.


Hee gij! Talentloze veldrijder en volgend jaar ook talentloze MTB-er! Ja jij ja! Jij blijft voortaan lekker in Nederland he! Er wordt niet in het buitenland gereden als er een koers is in Nederland! DAS IST VERBOTEN!
Want ja, het gaat niet goed met de Nederlandse veldrit en MTB wedstrijden. Daar moet een oplossing voor gezocht worden. (tenminste, ik denk dat het daarom gaat, verdere uitleg is nergens te vinden)
En de KNWU heeft die blijkbaar gevonden.  Gij zult niet vreemd gaan in het buitenland! Dus wedstrijden zoals Koppenberg, Asper Gavere en Spa franchorchamps ( dank Yannick Runhart) zijn bijvoorbeeld verboden terrein voor de nederlandse veldrijder die niet in de talentengroep zit of in de selectie. Cape Epic in maart? Denk t niet! Berlicum it is! Ook mooi en bijna hetzelfde!
Natuurlijk is er weer een uitzonderingspositie en wordt de kleinere veldrijder ( met alle respect!) gedwongen om in Nederland te rijden ipv af en toe ervaring op te doen bij de grotere jongens. Of de NL wedstrijd moet qua reisafstand verder zijn dan de buitenlandse.. Ow wacht, daar tellen we nog 20 km bij op! Om t lekker nog verder weg te maken. Nanananana, sliep uit! By the way, waarom in godsnaam 20 kmen geen 50? Waar is die 20 km op gebaseerd ?

Dat we de Nederlandse wedstrijden weer op de kaart willen zetten, prima. Dat we willen zorgen voor meer deelnemers in Nederland, prima. Maar moet dat met een lullig briefje zoals bovenstaand ?

Maar hee, er is een toestemmingsbrief! Ook mooi....


Met de data erop dat je een uitreisverbod hebt. De grenzen gaan dicht. Op die dagen ben je niet welkom bij een koers in het buitenland.  Je wordt geweigerd bij de start, je krijgt boe geroep naar je hoofd geslingerd en ik neem aan een vette boete als je de "regel" overtreed? Want wie is de KNWU in hemelsnaam dat die gaan bepalen of je wel/niet in het buitenland rijdt? Ja, ik ben ook voorstander van meer Nederlanders bij de koersen in Nederland, maar op deze manier ? Mwah, ik denk dat er andere manieren zijn om volle startvelden te krijgen. Dat kost wat meer tijd en organisatie, klopt, maar misschien roept dat dan ook meer begrip op!.

Veranderingen juich ik ten harte toe, verbeteringen ook, maar dingen verbieden? Nee, dat gaat er bij mij niet in.... En nee, jullie hebben ons niet voldoende geïnformeerd. Maar dat is geen nieuws....

UPDATE: Morgen uitleg van de KNWU. 2 dagen na de bekendmaking. Kromme werkwijze, maar goed...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten