maandag 27 juli 2015

EK XCE

In een weekend waarin Max Verstappen 4e werd ( geen podium, niks gewonnen), Gesink 6e ( geen podium, niks gewonnen), Afellay (wie?) tekent bij Stoke City (waar?), Robben weer fit is ( ja, das dan wel nieuws..manmanman) en Haase, de Bakker en Sijsling zakken op de wereldranglijst ( ook nieuws op de sportsite's) reed een 22 jarige mountainbiker naar de 1ste plaats op een EUROPEES KAMPIOENSCHAP.
Maar nee, nergens ook maar 1 letter te vinden in de pers. Jajajajaja, Bikesight en Offroadbiking doen zeker verslag, MTB Lily ook, maar hee, dat zijn dan ook de echte volgers van het mountainbiken.

Daarbuiten snapt de grote wereld nog steeds niet echt dat deze sport de moeite waard is. Ofda ge zomaar ekkes Europees Kampioen wordt.. Of da ge daar nie hard voor hoeft te trappen.. Vorig jaar was Jeroentje 4e, staat overal in de krant: Jeroen van Eck loopt podium mis, Jeroen van Eck grijpt naast medaille... T is net of dat ze dat leuk vinden om het zo te melden. Op het moment dat er dan een vette prijs binnengehaald wordt zijn de dames en heren van de sportredacties niet thuis. Vink raar....

Geen idee wat onze sporters nog moeten doen om landelijk wat meer bekendheid te krijgen. Persoonlijk heb ik, als MPL Specialized medewerker, echt elke media een mooi (pers) bericht gestuurd met een verslag en de uitslag van het EK XCE ( neej, nie in t brabants neej...), maar tot op heden zie ik t nergens terug. De enige die altijd keurig reageert is mountainbike.be. Top !.

Ik moet me er zeker maar bij neerleggen.. Dat we ze niet nodig hebben, dat we toch wel plezier beleven aan onze sport. Dat is ook zo, als ik dan die fotookes vandaag zie van een geemotioneerde Jeroen, de knuffel met zijn pa, etc etc, ja, dan weet ik ook wel dat t de mooiste sport van de wereld is om "in te werken". Maar een beetje meer landelijke waardering verdienen die sporters wel. Maar volgens mij heb ik dat al een keer eerder geschreven. Maar elke keer denk je, na een topprestatie, nu gaan ze de sport ontdekken. Maar elke keer kom je weer van een kouwe kermis thuis. Maar elke keer laten we ons niet uit het veld slaan en blijven we ons inzetten voor onze sport.

Maar gelukkig hebben we, met dank aan EGO Promotion, de foto's nog....Geen opmerkingen:

Een reactie posten