maandag 16 maart 2015

Hoi Radio 1 #hupMTB

Mooi nieuws! Mooi nieuws dat ik overal lees en hoor dat het mountainbiken aandacht krijgt op radio 1 en dus landelijk te beluisteren is. Van de andere kant...
Michiel van der Heijden, Rudi van Houts, Hans Becking, zelfs Bart Brentjens doet internationaal nog gewoon mee.. Nooit, maar dan ook nooit hoor ik deze heren op de radio verslag doen van een heroïsch koersverloop, heerlijke afdalingen, vette single tracks etc etc.
Wat schetst mijn verbazing? Deze editie doet Erben Wennemars mee. Een schaatser met een prachtige erelijst, alle respect voor deze man en wat die heeft laten zien OP DE SCHAATS. Maar moet hij dan juist diegene zijn die het mountainbike nieuws moet brengen op de radio? Natuurlijk, alle aandacht is mooi meegenomen, maar zouden  de nationale toppers die eerder genoemd zijn dat niet veel meer verdienen? Die rijden elke zomer het snot voor hun  ogen om mooie resultaten neer te zetten en om de sport onder de aandacht te brengen. Maar als er dan een schaatser ( nogmaals, met alle respect voor de man) bij de Cape Epic meedoet, dan komt het in het nieuws? Rudi rijdt gewoon met de top van de wereld mee, waarom zien/horen we daar niks van terug?
Ik vind daar wat van ja. Dat moge duidelijk zijn. Niks te nadele van Erben, maar laat dat niet de juiste persoon zijn om onze sport onder de aandacht te brengen. Mijns inziens zijn Rudi, Michiel, Bart en bij de dames Anne Terpstra, Hielke Elferink of Laura Turpijn daar toch net iets meer geschikt voor....
P.s. Er is dit jaar weer een Benelux Cup. Zullen we afspreken dat jullie eens gaan proberen om daar aandacht aan te schenken met mountainbikers aan het woord? Dan zal ik bovenstaande door de vingers zien ;)
P.s. 2 Niet gehoord? Het is hier te beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten