maandag 8 september 2014

Beste NOS, het had zo mooi kunnen zijn... #hupMTB

Een WK, daar komen de beste sporters bij elkaar om te gaan strijden voor het hoogste. Normaal gesproken komt daar ook de gehele sportpers bijeen om verslag te doen van dit spektakel.. Normaal gesproken....

Het begon zo goed, paar dagen voor het WK begon, onderstaande PDF van de UCI.

Met, jawel, onze "nationale sportzender" NPO er ook bij, onder het kopje TV Broadcast confirmed!. Natuurlijk wordt je dan als MTB fan blij, eindelijk aandacht op de nationale televee voor deze mooie sport. Het zou nog mooier worden nadat op vrijdag Michiel van der Heijden  wereldkampioen werd bij de beloften.. Reikhalzend keken we uit naar de Studio Sport uitzending van zondagavond...

De gekste onderwerpen kwamen voorbij, een trainingskamp van schaatsers in de zomer, tennis,  hockey, paarrijden ('s-middags live), vuelta ( 's-middags live) en rond 19.38 ging ik nog een keer recht zitten, het zou nu toch wel komen ?

Maar nee, ondanks dat de informatie zo hoopgevend was schakelde Dionne over naar Tom Egbers ergens in de Oostenrijkse Alpen om te vragen wat de spelers van het NL elftal zoal gaan doen tot a.s dinsdag... En beelden van een kerkritueel, beelden van een trainingskamp en nog meer geneuzel om de tijd tot 19.55 vol te lullen.. Andere sporten centraal MY ASS, uiteindelijk draaide het op het eind toch weer om het voetbal.

Waarom ? Waarom NOS negeren jullie stelselmatig deze olympische sport ? Het feit dat jullie alleen de elite doen en geen junioren e.d gaat ook niet meer op na de live uitzendingen van Jong Oranje een tijdje geleden.. ( ow, wacht, voetbal.... ). Aan de andere kant had de elite race van het WK ook wel aandacht verdiend. Een prima strijd tussen de top 3, mooie sport en een prima prestatie van de Nederlanders.
Ook al denken sommige daar anders over, een 14e ( full prof) een 30ste ( semi-prof) en een 32ste ( harde werker, daarnaast trainen) zijn gewoon prima resultaten.
Als je als bv Frank Beemer (32ste) gewoon 20-30 uur per week werkt, daarnaast je trainingen in moet plannen en niet de uitstekende financiƫle middelen bij je team hebt zoals Absalon, Schurter e.d dat wel hebben, dan mag je uitermate tevreden zijn en als toeschouwer je handen stuk klappen als je dan op een luttele 9 minuten over de streep komt als 32ste bij een WK.

Maar goed, beste NOS, zou het niet beter zijn om volgend jaar eens wat ruimte in te passen voor deze sport? RIO 2016 komt eraan, het zou prettig zijn als deze sport aandacht gaat krijgen het "gehele jaar door" en niet alleen tijdens de OS. Echt, ik verwacht niet dat jullie de nationale wedstrijden gaan uitzenden of samenvatten, maar de World Cups en de Internationale  kampioenschappen... Dat is toch niet al teveel gevraagd ?

P.S.  Sporza weet hoe het werkt, misschien kunnen jullie daar wat  informatie inwinnen.
P.S. 2, Niet alleen de NOS liet het afweten, de complete nationale sportpers had blijkbaar geen idee van dit WK...sumiere berichtgeving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten