dinsdag 27 mei 2014

Beste Tim.....

Hoi Tim,

Even over je EK selectie, want je zal begrijpen dat ik nog wat vragen heb.. En  ja, dit had ook per mail kunnen gaan, want die vraag ga ik nu krijgen, maar ik vind het belangrijk dat ook de rest van MTB-end Nederland een soort van duiding krijgt.. Openheid en discussie haalt vele onduidelijkheden weg.
Toch ?

Wat me vooral opvalt is dat je de beloftencategorie een beetje links laat liggen. Ja, Michiel mag meedoen, maar hee, is het gras groen? is regen nat ? Vanzelfsprekend dus...
Verder zie ik er niemand terug. Dit is toch de categorie waar we de komende tijd de jongens vandaan moeten halen die het MTB in Nederland, en dan vooral de Elite categorie moet gaan "voeden".  Waarom mogen die jongens niet mee naar een EK ? Qua motivatie zou dat heel mooi zijn, maar blijkbaar is dat een heel vies woord.

Laat ik er even 2 renners bij halen die ik van dichtbij mee maak. En nee, dat doe ik niet omdat ik ook af en toe iets voor MPL Specialized doe, ik doe dit als fan van het MTB-en en omdat ik van mening ben dat deze 2 op dit moment de beste 2 U23 rijders van NL zijn... ( jajajaja, Michiel ook, maar die rijdt in NL gewoon bij de Elite... ).
Robbert de Nijs en Kjell v/d Boogert dus. Ik heb even je selectiecriteria erbij gepakt...


Mooi hoor. 1x top 12 of 20 in een wereldbeker. Daar valt Albstadt af  want je maakt de definitieve selectie na Nove Mesto bekend en de eerste 2 ( PMB en Cairns, die je aangeeft als belangrijke wedstrijden voor het EK) zijn voor de meeste teams niet te bereizen ivm de kosten.  Dus hebben de heren alleen in Nove Mesto kans zich te kwalificeren. Natuurlijk hadden ze dat ook in PMB en Cairns, maar serieus ?

Gelukkig is er punt B! Niet rechtstreekse kwalificatie! Mooi man, extra opties, gotta love that! Ware het niet dat daar niet echt duidelijkheid is.. hier telt blijkbaar:
1) De resultaten:  Top 5, top 10, top 20, welk resultaat geldt hier ? Geen idee....
2) De achterstand op de winnaar:  Een percentage van de tijd ? Het aantal meters ? Geen idee....
3) Leeftijd, ervaring , deelnemers: Eh ja, zeg het maar.. leeftijd ? Die zal niet te oud zijn, uitzonderingen voor eerste jaars ? Ervaring ?  Hebben die jongens al echt ervaring ? Moeten ze die nu niet gaan op doen met de " grotere jongens" ?

Laat ik de uitslagen van deze twee er even bij pakken...

Houffalize:

Mooi parcours, en goede topuitslagen van deze twee.  Plek 5 en 6 op 4 minuutjes van de winnaar.

Saalhausen:


Weer beide top 20, mooi deelnemersveld, op een luttele 8 minuten van de winnaar.

Heubach:

Robbert 6e, Kjell 13e, op zwaar rondje met niet teveel achterstand op de winnaar.

Dus de vraag die voor de hand ligt. Waar baseer je nu op dat deze heren bijvoorbeeld geen EK mogen rijden ? Puur op Nove Mesto ? De optie B telt in deze niet mee ? En waarom dan niet? Welke uitslag zou wel goed geweest zijn ? Welke achterstand was wel voldoende geweest om in aanmerking te komen?   De vorm van het moment laat je ook links liggen ? Ik weet namelijk dat bijvoorbeeld Robbert op dit moment in topconditie  is omdat er 2 World Cups zijn in 1 week. Soort van piekmoment zeg maar...

Al met al nogal veel onduidelijkheid. Het zou o zo prettig zijn als er iets meer duidelijkheid is wat betreft bovenstaande. Echt motiverend werkt dit natuurlijk niet voor de  renners. Trainen als een dolle, tussen studie en werk door, want dat vergeten vele mensen, en dan dit soort uitslagen halen. Om vervolgens toch een soort van afgeschreven worden door een bondscoach die er toch voor is om dit soort jongens te laten uitblinken op dit soort wedstrijden ( EK/WK).

Deze constructie is natuurlijk stuk, dat lijkt me duidelijk. Tijd voor een nieuwe ?


Houdoe wor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten