zondag 4 mei 2014

Beste NOS, het is nie zo moeilijk...

Vandaag tot mijn grote verbazing op Sporza een samenvatting van 12 (!) minten van de XCO wedstrijd in Houffalize. Verbazing omdat ik dat eigenlijk niet verwacht had. Geen verbazing dat het bij Sporza komt, die snappen net iets meer dat het wel een mooie sport is die aandacht nodig heeft. Jajajaja, ik snap ook wel dat dat komt omdat Nys nu meerijdt, maar dat maakt toch geen flikker uit ? Elke sport heeft zijn uithangbord nodig, en, op dit moment, nu hij gaat rijden, is dat in Belgie dus Sven Nys.
Er was in Nederland heel even sprake van dat Marianne Vos hetzelfde zou gaan doen. Toen ze vorig jaar in Nieuwkuijk de topcompetitie reed en internationaal meedeed schitterde de NOS door afwezigheid. Ook qua uitzendingen...

Ik constateerde dat Sporza met 1 of 2 cameraatjes aanwezig waren en een hele mooie reportage maakten. Dus zo moeilijk is het niet! Maar ik hoef jullie niet uit te leggen hoe je moet filmen, maar blijkbaar wel dat de rijders in Nederland het ook niet beroerd doen.  We kijken even naar wat uitslagen de laatste dagen... Frank Beemer, 4e in dezelfde wedstrijd als Nys. Hans Becking werd daar 7e, Erik Groen 11e.  Robbert de Nijs 6e en Kjell v/d Boogert 5e (U23). Mirre Stallen wint vandaag de duitse Ruhrbike marathon, Hans Becking wordt 6e bij een marathon in Houffalize, Britt v/d Boogert wordt 3e in Haiming, Maikel Kleiboer rijdt daar gisteren bij de jeugd naar een 3e plek,  en dan zal ik er best nog wat vergeten zijn... het is niet dat Nederland overal weggereden wordt "omdat de Alpenlanden domineren"... Tuurlijk, bij de World Cups staan we niet op een podium, maar welke Belg wel ? Ik bedoel, dat hoeft toch geen voorwaarde te zijn om de sport uit te zenden ? Ik ben van mening dat hier meer spektakel te zien is dan bij b.v Jumping Amsterdam of een roeiwedstrijd op de Bosbaan.. ( ik noem even een dwarsstraat... ).


 Maar waarom beste NOS, blijven we jaar na jaar, geen aandacht besteden aan deze tak van sport. Een olympische sport notabene, waar toch geld (weliswaar steeds minder, maar goed... ) van het NOC/NSF naar toe gaat. Verdiend zo'n sport geen aandacht ? Verdienen die renners en rensters geen aandacht ? Een Frank Beemer die internationaal best een stukje kan trappen, Hans Becking die ook geen pannekoek is, Rudi van Houts en Michiel van der Heijden, die WEL in de top van de World Cups rijden.. Zelfs die zie ik nergens terug, worden nog eens niet vermeld.
Terwijl (en dat weet ik zeker getuige de vele blije reacties vandaag op FB en twitter over de sporza uitzending) er zeker te weten vele mensen zullen gaan kijken naar die uitzendingen, bedrijven enthousiast worden, er geld in kwakken, we beter kunnen trainen en faciliteren, we nog beter worden, etc etc etc.. WIN WIN WIN situatie... En ja, ook voor jullie, want reclameblokken voor een uitzending kunnen voor bakken met geld verkocht worden want vele kijkers ;).


Laten we nu gewoon, net als bij het wielrennen en veldrijden, dun Bels volgen.. En ook gewoon MTB gaan uitzenden.. het is nie zo moeilijk....

Tot ziens !


;)

UPDATE: Zelfs ZDF laat mountainbiken op tv zien :)

1 opmerking:

  1. 23 mei cape epic rapportage bij omroep Brabant. Hup mtb

    BeantwoordenVerwijderen