woensdag 23 april 2014

Open brief aan alle teammanagers MTB ! #hupMTB

Mogguh !

Gullie denkt, daar hedde um wir, da kan ik tog nie leze, houdoe! Maar hee, speciaal veur jullie ekkes in t Nederlands, omdak denk da t miskien wel iets is.. Of nie, maar da lees ik dan snel zat.

Zoals jullie weten gaan er met onze nationale bond niet al teveel renners mee naar de World Cups. Daar is veel over gezegd, geschreven en gepraat, maar wordt weinig mee gedaan. Waarom niet ? Tsja, dat is een goede vraag. De huidige opzet is mijns inziens de verkeerde, er gaat geld naar de verkeerde dingen, dus zullen we het anders aan moeten pakken.

Bij het veldrijden gaan elke wereldbeker 8-9 renners met de KNWU naar de koers. Paar dagen van tevoren, even trainen, gezelligheid, elkaar beter maken en koers!. Prima concept. Goed voor de sfeer, goed voor de renners qua ervaring, goed om van elkaar te leren, elkaar beter te maken, stimuleren, noem maar op.
Dat is dus bij ons niet zo. Maar daar kunnen we simpelweg zelf wel iets aan gaan doen, mits er de wil en de intentie is om er wat van te maken.
Niet elk team kan namelijk elke World Cup, elke Bundesliga wedstrijd of elke Wallonie Cup ( of wat dan ook) renners sturen. Trainingskampen wordt ook op bezuinigd, want ja, face it, de sponsoren staan ( nog) niet in de rij... Dus gaan we iets anders verzinnen.

Waarom gaan we als teams niet een keer bij elkaar zitten om over het volgende na te denken:
4-5-6 x per jaar vaardigt elk team 1-2 renners af die op dat moment daarvoor in aanmerking komen en die gaan dan met een man of 10-12 naar een bepaalde organisatie die MTB clinics / trainingsstages / etc  organiseert. Ik denk dan aan een cycleXperience, House of Cycling, Train in Spain, jullie kennen ze vast wel.
Probeer met dit soort bedrijven een paar keer per jaar een mooi arrangement te regelen. Kosten verdelen over de teams ( met 10-12 in een herberg of whatever is vast goedkoper dan met 6x2 naar aparte hotels). Train daar met zijn allen 2-3 dagen, rijdt daarna een wedstrijd in de buurt en ga daarna voldaan naar huis.
Met andere woorden, creeer zelf die veldritcultuur. Train met andere, maak elkaar beter, werk samen en stuw zo elkaar naar grotere hoogten! We hebben namelijk de komende tijd de UCI punten hard nodig en zoals ik het nu zie moeten we gewoon keihard aan de bak om ook mee te helpen om ons landje op die UCI ranking te laten stijgen. Dat kunnen Michiel en Rudi namelijk niet alleen!
Anders trainen we dadelijk 4 mensen voor Tokio 2020 en kan alleen Michiel gaan.. Dat zou eeuwig zonde zijn.. En van de tijd en van de vele euro's die dan down the drain gaan....

Let wel, dit is slechts een hersenspinsel. Geen idee of de teams hierop zitten te wachten, geen idee of er organisaties zijn die hierin mee willen, maar hee, als ik het niet ter sprake breng zullen we het nooit weten ;)

Houdoe wor !


2 opmerkingen:

  1. Afgelopen week Giant talenten in onze wielerherberg in de Eifel te gast gehad. Die waren verrast over de trainingsmogelijkheden "dichtbij huis". Ik denk zeker dat er behoefte is aan dit soort goed betaalbare trainingsstages dicht bij huis! En ze bestaan dus ook al!

    BeantwoordenVerwijderen