dinsdag 7 januari 2014

Veurspellingskes, NK crossen ! Gieten! Of Gasselte.. weit weg veur men in ieder geval !

Zaterdag en zondag, 11 en 12 januari. 2 dagen volle bak cross in Gieten/Gasselte/Zuid Denemarken.. Godnondetju wen eind rije veur de fans. Ikke moet bekant 500 km rijden om ekkes 1.5 uur cross te kijken. Dus blijf ik thuis. Da vein ik net ekkes te dol. Ik kijk wel op Nederland 1, alwaar de NOS een complete uitzending zal presenteren, met voor en nabeschouwing... #ZININ !

Als ik ekkes veur mezelf de categorieen afga waar ik wa bekende / vriendjes / vriendinnetjes heb zitten dan begin ik op dun zaterdag bij de Masters 40+.  Daar denk ik dat het un skon strijd wordt tussen dun Scheffer, die van de Vries en Brouwer.. Die zen toch heel t jaar al un bietje de smaakmakers, elke week bietje de nr1 positie op t podium afwisselen, dus dees zal un skon strijd worden op HET SCHERPST VAN DE SNEDE... zoas ze da zo mooi zeggen.


Andere Masters, die van de 50+ hoop ik natuurlijk da good old Gert Stappenbelt voldoende hersteld is van zijn gruwelijke apres-ski week in de bergen.. Geen pap meer in de benen, deze week rustig aan doen me werken ( daar hedde personeel veur Gert, #allesvoordecross) en dan zaterdag ekkes laten zien da ge er klaar veur bent.. Nie om oe schrik aan te jagen, maar Jos reed verrekkes hard in Gestel... ;)


Ik zie da Michieleke bij de beloften meerijdt.. Das mooi, da kan dan ook een gruwelijk mooi wedstrijdje worden.. Matthieu, Michiel, Mike, Tim, Koen... Allemaal kanshebbers op da truike... En ja, ik hoop da Pim van de Swaluw en Raymond v/d Kruisweg ook een mooi koerske rijden.. Gewoon zomaar ;) .



Bij de vrouwen is er denk ik maar 1 te kloppen vrouw... Marianneke, daar heb ik de laatste tijd al wa over geschreven, maar ge kunt er gewoon nie onderuit da ze hier eigenlijk aan dur stand verplicht is om te winnen. Superlatieven komen te kort om haar talenten te beskrijve ( mooi zinneke he... ) dus da doe ik dan maar nie.. Ik denk da ook Annefleur Kalvenhaar een goei kans maakt op een podiumplaatske.. die rijdt nog steeds geruisloos rond bij het veldrijden, is nie veul aandacht veur in de media ( waarom nie ?? ) maar rijdt gewoon een gruwelijk goed en constant seizoen. Is nog jong, dus die zien we de komende jaren nog wel terug in de uitslagen !. Lucinda Brand, Thalita de Jong ( winst in St.M. Gestel), Sabrina Stultiens... allemaal kanshebbers.. Maar ik zie Sophie de Boer nie op de startlijst... Start die nie of mis ik wa ?


Bij de elite valt er geen pijl op te trekken dees jaar. Man in vorm is Larske, maar ook zeker Thijs van Amerongen... Op de terugweg, veur de 67ste keer, Eddy van IJzendoorn, ook een kanshebber op een verrassende uitslag... Thijs Al, altijd goed bij het NK, Micki van Empel die toch ook ginne pannekoek is, Twan v/d Brand die nog wa zoekende is naar zunne vorm heb ik t idee, Corne van Kessel, Niels Wubben, ik kan bekant ginnen uitslag veurspellen. Maar das ook weer t mooie ! T kan alle kanten op!

Ik denk da ze un skon parkoerske hebben liggen daar.. me wa klimmen, wa zaaaand en skon stukses deur de bossen.. Iedereen het er zin in, da week zeker. En hier gelukkig nie van die overdreven media toestanden as balkskes verleggen, geld geven, ijsplaten neerleggen, laten sneeuwen, rotstuintje etc etc.. Gewoon veurbereiden en zondag knallen !!

Veul succes alle deelnemers, makt er un spektakel van zoda de NOS er altijd spijt van zal hebben als ze t nie hebben uitgezonden !

Houdoe wor !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten