vrijdag 1 november 2013

NOODKLOK! Hoe nu verder met #hupMTB ?

Niet zo in ieder geval...... 

Gister een simpele vraag gesteld aan de dames/heren van de KNWU. Eigenlijk met geen achterliggende gedachte, ik was gewoon benieuwd naar wanneer de kalender 2014 zou komen, ik had namelijk geen idee. Dat er daarna een soort van discussie kwam op FB was mooi meegenomen, maar niet de achterliggende gedachte.
Wilde da lezen ? Da kan, ik heb t ekkes openbaar gemaakt, zoda ge t allemaal kunt lezen.

Doe hier maar eens ekkes klikkerdeklikkerdeklik

Mooie verhaaltjes van renners en van een organisatie van wedstrijden. Allemaal zijn we het er over eens dat 2014 een belangrijk jaar wordt voor t MTB-en in Nederland. Teruglopend aantal licentiehouders, teruglopend aantal wedstrijden en niet al teveel toeschouwers die de catering bij de wedstrijden ( als die er al is) werk bezorgen. 

Vooral het kostenplaatje was voor vele organisaties een doorn in het oog en niet meer op te brengen omdat er simpelweg niet al teveel sponsoren meer zijn die willen bijdragen. Mijns inziens ligt hier toch een taak van de KNWU om eens te kijken naar een "vergoeding" / regeling wat dan ook om sommige wedstrijden toch wel te behouden op de (inter)nationale kalender. Niet gek gedacht toch, dat een overkoepelende bond zich daarvoor moet inspannen ?


Ik had enige hoop tot ik vanmorgen het volgende las:

Opgelet aan alle MTB-licentiehouders
Bij het aanvragen van de licentie 2014 is het niet meer mogelijk om stuurborden voor de discipline MTB via de site aan te vragen. Met ingang van volgend jaar vervallen de vaste nummerborden.  De reden hiervoor is het kostenplaatje, het wegvallen van sponsoring en de hoeveelheid werk op zowel logistiek als adminstratief gebied. De verstrekking van de borden zal nu in handen komen van de wedstrijdorganisatie. De KNWU zal i.s.m. een producent een traject opstellen voor de organisatoren om tegen lage kosten eigen stuurborden met reclame te regelen.

Omgekeerde wereld !!

Dus de kosten voor de KNWU zijn niet meer acceptabel, laten we het lekker doorschuiven naar de organisatie, die het toch al zo lekker makkelijk hebben om wedstrijden te organiseren ! Hoe verzin je het... Wat een fantastische oplossing.... En dan heb ik het nog niet over het organisatorische aspect voor de organisatie wat betreft uitdelen, startopstelling, etc etc. Kost ook weer meer vrijwilligers die ook niet voor het oprapen liggen.
Lekker, het kost de KNWU centjes, dus kappen  maar en doorschuiven ? Gaat dit de trend worden voor 2014 ? Het afschuifsysteem ?
Ik (en ik niet alleen) ben van mening dat de KNWU samen met de organisatoren en renners de problemen moeten oplossen, niet de problemen  bij jezelf ( KNWU) weghalen en bij een ander neerleggen met als toevoeging dat je met een producent een traject op zal stellen.. ( wat ook een kostenplaatje heeft. ).

En ja, vanmorgen 1-11-2013 al 4 licentiehouders gesproken / contact mee gehad die er nu over denken om volgend jaar maar een jaartje marathons te gaan rijden en geen licentie te gaan aanvragen.  Daar gaan we al.. Moet het echt die kant op ? 

Maar goed, er zal over nagedacht zijn, of niet ? Ik zou dan toch graag willen weten wat de meerwaarde hiervan gaat zijn voor het MTB-en ? Is het niet vele malen belangrijker om eens te gaan kijken hoe de sport in de lift kan ipv dit soort besluiten te gaan nemen ? Of zie ik dat weer verkeerd ?

En ja, klein detail:
De licentiebedragen vermeld via de site zijn nog onder voorbehoud van de besluiten op het KNWU-congres op 3 december 2014.

Regel dat gewoon voordat de licentiehouders een licentie aanvragen. Weten ze waar ze aan toe zijn. Lijkt me redelijker dan dat ze over een tijdje zien dat ze een tientje  meer moeten betalen... Toch ?

Houdoe wor !Geen opmerkingen:

Een reactie posten