donderdag 1 augustus 2013

Open briefke aan de KNWU

Hoi KNWU,

Ge wit wel wie ik ben he. Ik ben dieje mauwert die alted wa te zevere he over het mountainbiken. En ik wil ook alted wel een diskussie aangaan over die sport. Gewoon omda ik neijsgierig ben en ik da mooi vein. Ge kunt mar un hobby hebben, toch ? Mountainbiken is de menne, en as ik heel eerlijk ben, nie die van jullie.. Un bietje misschien, maar liever nie as wel..

Wk selectie gezien vandaag. Deur. Huis.Vallen.  Wen klein schamel gruupke. 7 mountainbikers en unne acrobaat ;) (no offence Rick, klasse om te zien wa gij me un fietske kunt)  Ze hebben bekant 20 disciplines waar ge in mee kunt doen en wij sturen er 8 rijders heen. Waar is de tijd gebleve da ge as sporter gewoon kans maakte om op een discipline mee te kunnen doen. Waar is de tijd gebleve da dun bond bekend makte dat er voor elke discipline 3 plekken te vergeven zijn en da ge maar de ballen uit oew broek (veur de dames: de nagellak van oew tene ;) )  moet rijje om daar bij te moge zijn ?

Wij gaan meedoen op 5 (!) onderdelen. En dan bij de elite en junior mannen twee, bij de U23 dames en heren en de junior dames eentje... Da is toch un bietje karig, veinde gullie nou zelf ook nie ? Bietje demotiverend veur de aanstormende jeugd.. 0.000000001% kans om ooit op een EK/WK te rijjen denk over een paar jaar...

Die selectie eisen waren natuurlijk ook een bietje van de zotte ( Kende hier lezen.. (clicky), maar as ge dan uiteindelijk besluit om de selectie bekend te make, waar hedde dan naar gekeke vraag ik me af ? Voorop gesteld da iedereen zun stinkende best he gedaan en ze allemaal de uitverkiezing verdiend hebben, snap ik nie waar gullie da nou op baseert. As ge dan toch de regeltjes wa ruimer bekijkt, waarom laate dan ook nie 2 dames bij de Elite rijden. Ik noem een Annefleur Kalvenhaar of een Mirre Stallen. Beide toch een meer dan redelijk seizoen gedraaid. Doen niks onder veur de andere die geselecteerd zijn. Wa is dan de uiteindelijke reden om gin Elite dames te selecteren ? Is er dan geen geld meer, of is er dan minder plaats om begeleiding / staf / en weet ik wa mee te nemen ? Want ja, ik ben bang dat er meer staf en sponsoren meegaat naar Zuid-Afrika dan da gullie renners geselecteerd het..  ( is alted, weet ik, maar toch... )
Ik bedoel, as ge toch veur elk onderdeel minstens 2 mensen selecteert. Die kunnen mooi samen da parkoerske doen in de training, samen elkaar bietje opnaaie, samen die wedstrijd beleven en uiteindelijk me un goei gevoel wir naar huis vliegen. Ja, ik snap da ge nou ook as groep kunt treene, maar ge snapt heus wel wa ik bedoel.

Dus ja, de vraag is, en blijft, waarom zo'n karig gruupke ? Zonne Jesper Slik, Thijs Zuurbier, Jeroen van Eck of Matthijs Eversdijk,  waarom kunnen die manne nie gewoon strijden tijdens een NK om 2 plekskes tijdens het WK ? Waarom moet een KNWU bij een mountainbike evenement alleen maar mensen selecteren die kans maken op een top 10 klassering? Wa is er mis me un top 25 plek wereldwijd gezien ? Wa is er mis om die jongens nog meer te laten ontwikkelen tijdens dees soort wedstrijden en ze dus beter te maken ? Of moet de ploeg da zelf maar doen tijdens wedstrijden in het buitenland en trekt de KNWU snel der handen ervan af as het geen team TROI is ? Ik vein da raar. Ge wilt as KNWU toch in elke categorie oew renners beter maken en beter laten presteren, of zeg ik nou iets heeeeel geks ? Dan magde da ook zeggen hoor, kan ik wel tegen ;)

Maar goed, we zullen het WK me dees kanjers gaan rijden. Gaat zeker mooi worden veur die renners. En ook veur de bobo's die in hun kielzog diejen afrikaanse wijn gaan pruuve. En nou nie zegge da ge da nie gaat doen he.. Die hebben ze daar nie veur niks.
Maar toch, as ge volgend jaar oew financieel jaarverslag maakt, denkt dan ook ekkes wa meer aan het mountainbiken en misschien een ietsiepietsie minder aan da wegwielrennen..
Eerlijk zullen we alles delen. Da leer ik men keinder nou ook al. Denk da gullie daar ook wel ooit van geheurd het ;)

Dikke kus!
Unne fan.

Houdoe wor !


1 opmerking:

  1. Rapport Zorgdrager slokt deel budget op. En er komt een periode dat de meereizende bobo's zoveel budget opsnoepen dat er geen renneers meer mee kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen