dinsdag 13 augustus 2013

Beste KNWU, gewoon een paar vragen...

Leste ted al wa tijd besteed aan jullie organisatie. Meer dan zou moete, mar goed, ik vein da nie erg. Nie dak veul reactie gehad heb... Is da inherent aan het instituut KNWU of hedde gewoon zoiets van, ach, leuk dat er MTB fans zijn, maar we doen toch lekker zelf wa we leuk veine ? Of kunde t nie lezen, da brabants ?

Laat ik het dan eens anders proberen. Misschien dat jullie het dan begrijpen en/of open staan voor een conversatie, verandering, meedenkende MTB-ers en mensen die het MTB wel uit het slop willen halen...

Ik zag vandaag de UCI ranking. Ik kijk dan altijd meteen de stand per land. En eerlijk gezegd, dat viel me niet tegen.

Een vijfde plek in de landenranking. Laat ik het zo even noemen. Voor een land als Nederland, zonder bergen, mooie afdalingen en dito beklimmingen een puike prestatie. Daar ben ik dan wel eerlijk in. Met datgene wat de KNWU voor het MTB doet is het helemaal een uitzonderlijke prestatie. Ook daar ben ik heel eerlijk in.
Wat me dan wel redelijk verbaasde was onderstaande conversatie die loskwam naar aanleiding van bovenstaande...


Eh ja, misschien begrijp ik het niet helemaal beste Tim. Maar ik denk dat je dit stukje ( clicky) dan even gemist hebt.. Nee, met die WK selectie ga je er niet voor zorgen dat het beter gaat worden. Nee, met die WK selectie laat je niet zien dat de KNWU vol voor het MTB gaat. Integendeel.. Of begrijp ik het echt niet ?
Ook met een teamTROI ga je dat niet redden. Dat moet breder getrokken worden. Waar zijn de dames, de meisjes ? Waarom krijgen die niet een "speciale behandeling"  als dat dan toch in de ogen van de KNWU een goede manier is ? We gaan nu met 0 Elite dames naar het WK. Das nie veul he ? Waarom besteed de KNWU geen / weinig aandacht aan deze
categorie ? Of mis ik iets ?

Laatste weken is er wat reactie geweest van Herman Strijbosch op Facebook naar aanleiding van wat posts die daar verschenen. Meteen kwam er een leuke discussie los over verbeterplannen en de toekomst. Dat zie ik graag. Maar blijkbaar de KNWU niet echt.
Persoonlijk heb ik 1 keer een reactie gehad op twitter van Dhr Kloosterhuis.

Als reactie op mijn sollicitatie en het feit dat ik wel plannen had voor het MTB moet ik meteen met een financiële onderbouwing komen. Bietje lastig wor, als ik 1) geen inzicht heb in de keuken van de KNWU en 2) de financiële verdeling niet ken binnen de KNWU. Niet dat je dan meteen zelf openstaat voor verbetering en bereid bent als KNWU om de geldkraan iets meer richting MTB te draaien ipv het wegwielrennen ( of een ander
 onderdeel / sluitpost op de begroting).
Snap je waar ik heen wil ? We ( ik neem aan dat ik niet alleen sta...)  krijgen niet het idee dat de KNWU ervoor open staat.  Of is het werkelijk zo dat jullie nog nooit 1 gedeelte hebben gelezen van mijn gezever ? Niet dat ik alle wijsheid in pacht heb, niet dat ik God ben, niet dat mijn plannen heilig zijn of fantastisch, maar het feit dat er niet veel ruimte is voor discussie vind ik gewoon jammer. Of wordt er op het bondsburo elke dag over dit soort dingen gepraat met een groep oude wijze mannen uit de MTB wereld ? Misschien moet ik het zelf dan eens proberen op de ouderwetse manier, met een brief, envelop en postzegel. Maar wie zegt me dan dat de brief niet meteen in de prullenbak verdwijnt ?

Beste KNWU, er zijn zoveel mensen die het goed voor hebben met het mountainbiken. Creër een platform voor die malloten, laat ze hun ideeën vertellen en luister gewoon. Ga in discussie en wie weet zit er toch nog een mooie toekomst aan te komen voor het mountainbiken in Nederland!

Houdoe wor !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten