maandag 15 juli 2013

Waarom in godsnaam?

Hallo Belgische wielervrienden en sporters,

Laat ik me even voorstellen, Rob, fervent mountainbiker en vooral fervent fan van het mountainbiken. Ik werk mijn ballen uit mijn broek om het MTB weer op de kaart te zetten in Nederland en misschien ook wel in Belgiƫ. #hupMTB is jullie zeker wel bekend.

Het is o zo mooi dat de toppers uit het veldrijden elke zomer fanatiek hun MTB van stal halen om lekker mee toe doen met de wedstrijdjes en hun conditie op peil te houden. Vinden we leuk. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Hoe meer exposure, hoe meer sponsoren, etc etc.. Je begrijpt wel hoe het werkt neem ik aan.
Waar ik me dan wel aan erger de laatste weken is het "gedrag" van de 2 Belgische overwinnaars van een topcompetitie wedstrijd in Nederland. In Landgraaf en Steenwijk ging een belg er met de overwinning vandoor.  Daarna kwamen de nietszeggende en nutteloze commentaren op deze wedstrijden.
Kevin Pauwels. Veldrijder. Landgraaf. In de zomer rijdend op een mountainbike met nul interesse in zijn tegenstanders en een denigrerend toontje naar Frank Beemer toe. Waarom ?? Wat is de meerwaarde van deze simpele opmerking ? Ik denk dat er in het mountainbiken renners rondrijden die iets meer respect verdienen dan bovenstaande opmerking.

Tom Meeusen. Veldrijder. Steenwijk. In de zomer rijdend op een mountainbike en commentaar leveren op de wedstrijd dat het geen wedstrijd op wereldniveau is. Inderdaad Tom, dat klopt. Maar zoals ik op FB las als commentaar op mijn post: Gelukkig is het veldrijden wel van internationaal niveau. Een open Belgisch kampioenschap aangevuld met een Italiaanse mountainbiker, paar Nederlanders en een verdwaalde Tsjech. Tot op heden is MTB wel olympisch en t veldrijden niet.. Over internationaal gesproken...
P.S. Frank Beemer eindigde op 13 seconden, geen 38.... 

Waarmee ik niet alle veldrijders over dezelfde kam wil scheren. Thijs Al, Micki van Empel, Eddy van IJzendoorn ( voorgaande jaren), Gerben de Knegt, Marianne Vos, Sven Nys, allemaal veldrijder(ster)s die het MTB met plezier beleven en mooie uitslagen rijden met dito interesse. Zo kan het ook.

Waarom moet het bovenstaande dan de boventoon voeren als je een wedstrijd rijdt in Nederland ? We zijn blij met elke (top) wedstrijd die in Nederland georganiseerd wordt. Laten we die koesteren. Er is nu al sprake van dat Steenwijk volgend jaar misschien ook niet doorgaat. Weer een gat, weer minder aandacht voor de sport, weer minder sponsorinkomsten. We zitten dan niet echt te wachten op bovenstaande berichtgeving. Ik, als vechter voor meer aandacht voor het MTB, word daar een beetje verdrietig van. Geen enkele MTB-er zal in de winter gaan klagen over een veldrit, organisatie of de renners. Jammer dat het andersom nu de laatste maand al 2 keer gebeurd. .

Let wel, ik probeer hier niet om de veldrijders onderuit te halen. Ook ik kijk met veel plezier naar die sport, maar ik ben gewoon al dat negatieve gezeik beu. De sport staat al niet voorop qua deelnemersaantallen, aandacht in de media e.d. Daar hoeft ook nog niet een negatief ondertoontje bij van de heren coureurs. Diezelfde heren coureurs die betaald worden door sponsorgelden. Wat weer bijeengebracht moet worden door aandacht voor de sport.....Hoe meer aandacht, hoe blijer de sponsor. Doe zelf maar het wiskundig sommetje...Houdoe wor!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten