zondag 12 mei 2013

Hallo Eurosport ( NLBE)

Ekkes introduceren mar denk. Normaal zever ik un bietje in t brabants en/of Alles Behalve Nederlands, maar omda ik wil da gullie dees allemaol begrept zal ik unne keer in gewoon Nederlands type... Zo ben ik ;)

Een sportzender, dat is toch wat elk land wil hebben. Althans, de mannen van dat land. Jaja, ook vrouwen houden van sport, maar over het algemeen...
Het is al eens geprobeerd, met Sport7 geloof ik. Haalde niks uit. Gelukkig is er nog Eurosport. Altijd actie te zien voor wie dat wil. Maar toch mis ik iets. En ja, als je wat terugbladert op dit blog zul je wel snappen wat ik mis. Mountainbiken.

Tijdje terug heb ik het geprobeerd bij de heren van de publieke omroep. Niet dat dat helpt, maar je weet wel. Niet geschoten / mis. Er was een periode dat ik dacht dat het goed zou komen toen onze wereldtopper Marianne Vos besloot te gaan mountainbiken en de NOS daarop in zou springen. Helaas was dat van korte ( geen?) duur en is alle aandacht weer weg voor deze tak van sport.
Nu moet ik ook toegeven dat het mountainbiken niet echt iets is voor onze publieke omroep. Het flitsende en spectaculaire past meer bij een zender als Eurosport die toch ook programma's zoals Watts uitzendt.. Actie gegarandeerd.

Wat zou het fantastisch zijn als een zender als Eurosport dit zou gaan oppikken. Ik ben er zeker van dat er in Nederland en Belgie zal worden gekeken naar de etappewedstrijden die over de hele wereld verreden worden. Ik noem een Cape Epic, Brasil Ride, Cape Bridge Pioneer Trek en natuurlijk niet te vergeten de meerdaagse wedstrijden die gereden worden in Oostenrijk, Zwitserland en natuurlijk Belgie.

Klein voorbeeldje van de proloog van de Cape Epic van 2013. Mooie beelden, dat moet je toch toegeven. Om even een verglijking te trekken met wielrennen. Daar is het meestal 100+ kilometers wachten voordat de laatste 20 km beginnen en de actie daar is. Het mountainbiken is heel de wedstrijd actie, afzien, klimmen, dalen en spanning. Niet dat ik het wielrennen wil afkraken, dit is puur om een verglijking te maken.


Of Downhill !Hoe mooi zou het zijn als bovenstaande beelden te zien zouden zijn in de huiskamers in Nederland en Belgie ? Natuurlijk twijfel ik er niet aan dat dit een succes zou zijn ;)

Ook in nederland en belgie zijn er topcompetities met deelname van vele toppers. Zelfs veldrijders weten de weg te vinden naar deze wedstrijden. Alleen de tv zenders nog niet echt. Waarom kan daar geen verandering in komen ? Het lijkt me dat een commerciele zender zeker rond de tafel kan gaan zitten met de sponsoren van de MTB teams om zo een mooi pakket samen te stellen qua kosten/uitzendingen/reclame's e.d. Maar dat hoef ik jullie niet uit te leggen, neem aan dat jullie dat beter weten dan ondergetekende.

Zeker is niet alles geschikt voor tv wat betreft de wedstrijden. Maar er zijn er zovele waarvan ik overtuigd ben dat het een meerwaarde zou zijn voor jullie zender. World Cups in Europa, de topcompetitie's in NL en BE, en de meerdaagse etappewedstrijden verspreid over de wereld. Laten we daar eens mee beginnen ;).

Mooi idee toch ? Ik hoor en zie wel wanneer bovenstaande in de praktijk wordt gebracht :).

Houdoe wor !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten